Zedendelicten

Zedenzaken zijn strafzaken die te maken hebben met seksualiteit. Als u verdachte bent in een zedenzaak, wordt u vaak eerst uitgenodigd voor een politieverhoor. In veel gevallen wordt er niet automatisch een advocaat voor u geregeld, terwijl u ook hier het eerste verhoor vaak alles bepalend blijkt te zijn.

Als u bent uitgenodigd voor een verhoor, neem dan altijd voorafgaand contact met ons op! Voor een oriënterend gesprek worden overigens geen kosten in rekening gebracht, dus dat hoeft u hiervan niet te weerhouden. 

De gedachte dat men zich verdacht maakt juist door een advocaat mee te nemen of door aan te geven dat u overleg hebt gehad met een advocaat, kunt u beter zo snel mogelijk uit uw hoofd zetten! Onderschat de zaak niet, inschakelen van een advocaat is altijd een verstandige keuze. Als verdachte heeft u bovendien het recht dat te doen, schroom dus niet!

Zedenzaken hebben altijd Rosan’s interesse gehad; De complexiteit van menselijk gedrag vervat in een papierendossier geeft met name in zedenzaken vaak een juridische uitdaging. Veelal is er weinig direct bewijs, de belangen zijn groot en het is voor veel verdachten bovendien een ongemakkelijk onderwerp.

Rosan weet waar de speerpunten in het proces zitten en het belang van haar cliënten staat altijd voorop.

Zedenzaken kunnen onderverdeeld worden in verschillenden delicten. U kunt bij ons terecht  als u verdacht wordt van alle mogelijke zedendelicten; van ontucht tot verkrachting, het bezit van kinderpornografie, grooming of schennis pleging.

Ook in zedenzaken is het van belang informatie met uw advocaat te delen. Dat kan in zedenzaken extra lastig zijn vanwege de taboes die soms daarbij spelen. Rosan voorkomt liever dat zij (en u daardoor) voor verrassingen komt te staan bij een eventuele behandeling in de rechtszaal. Een goede verstandhouding tussen advocaat en cliënt is daarom van groot belang. Rosan is open-minded en oordeelt niet. De (enige) taak is u zo goed mogelijk bijstaan.