Verkeersdelicten

U bent aangehouden omdat u onder invloed reed, een verkeersongeval heeft veroorzaakt of omdat uw een gevaarlijke wegsituatie heeft veroorzaakt? Wellicht is ook uw rijbewijs in beslag genomen. Misschien heeft u al een (voorlopige)inhoudingstermijn ontvangen.

Afhankelijk van uw situatie kunnen de gevolgen van zo’n inbeslagname vervelend tot rampzalig zijn. Het is belangrijk dat uw belangen goed voor het voetlicht worden gebracht zodat justitie dan wel de rechter een goede afweging kan maken en u een kans heeft u rijbewijs (sneller) terug te krijgen. Kijk voor meer informatie op de webpagina in beslag genomen goederen en/of rijbewijs.

Ook bij de inhoudelijke zitting kan bijstand van een advocaat het verschil maken. Goede voorbereiding maakt, vrijwel altijd, het verschil!

Het kan zijn dat u een dagvaarding heeft ontvangen voor de kantonrechter. Bijstand bij dergelijke zaken wordt doorgaans niet vergoed door de Nederlandse overheid, de kosten van rechtsbijstand dient u derhalve veelal zelf te dragen. Kijk voor meer informatie op een zitting bij de kantonrechter.