Transacties en strafbeschikkingen

Een strafbeschikking is een straf opgelegd door het Openbaar Ministerie. Er komt bij een strafbeschikking dus geen rechter aan uw zaak te pas. Een strafbeschikking kan bestaan uit een geldboete, een taakstraf of er wordt een maatregel/aanwijzing opgelegd.

Strafbeschikkingen worden opgelegd bij veel voorkomende strafbare feiten. De strafbeschikking kan alleen worden opgelegd bij overtredingen en misdrijven waarbij de maximale gevangenisstraf zes jaar is.

Veel mensen denken dat een strafbeschikking geen gevolgen voor het strafblad heeft. Dit is onjuist! Ook een strafbeschikking wordt op uw strafblad geregistreerd en kan problemen opleveren voor uw verklaring omtrent gedrag (VOG). Heeft u een strafbeschikking ontvangen? Neem dan contact op. Samen bespreken we of u zich het beste bij de strafbeschikking neer kunt leggen, of dat het zinnig kan zijn om verzet aan te tekenen.

In de meeste gevallen wordt in dit soort situaties, als u in aanmerking komt voor een toevoeging, een toevoeging afgegeven.