Geweldsdelicten

U wordt verdacht van mishandeling, wellicht van uw partner, een (politie)ambtenaar of simpelweg uitgaansgeweld. Wanneer u verdacht wordt van mishandeling kan het zijn dat u direct na het incident wordt aangehouden of u wordt uitgenodigd voor een verhoor op het politiebureau. Wanneer u wordt uitgenodigd voor een politieverhoor neem dan altijd voorafgaand kosteloos contact met ons op. Zit u al op het bureau? Ook dan kunt u altijd naar mr. Kocken vragen. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat wat u vertelt tijdens een politieverhoor wordt meegenomen in de strafzaak die mogelijk volgt. Blanco naar uw verhoor toegaan, is zelden een verstandig idee.

Net als bij bijvoorbeeld levensdelicten geldt voor geweldsdelicten dat een eerste verklaring vaak cruciaal is; overleg met een advocaat is daarom in een zo vroeg mogelijk stadium wenselijk.

Rosan zal wanneer de situatie dat toelaat, onderzoeken of het mogelijk is om een verzoek in te dienen waarin gevraagd wordt of de Officier van Justitie zijn/haar vervolgingsbesluit wilt herzien, het kan bijvoorbeeld zo zijn dat mediation veel meer recht doet aan de bij de zaak betrokken belangen.