Advocaat

Rosan Kocken


Rosan studeerde rechten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en aan McGill University (Montreal, Canada). Ze ging hierna werken als rechterlijke ambtenaar in opleiding (Raio) en deed zo waardevolle ervaring op bij zowel de rechtbank als het openbaar ministerie. Uit eigen ervaring weet zij hoe een rechter een dossier leest en hoe een rechterlijk oordeel tot stand komt. Ook is zij goed bekend met de ins en outs van justitie. Deze kennis vormt een waardevolle aanvulling voor een geslaagde verdediging.

Het advocatenvak leerde ze bij Korvinus Abeln Advocaten in Amsterdam en Advocatenkantoor Van Stratum in Den Haag. Na haar stage besloot zij zich zelfstandig te vestigen in Haarlem. Inmiddels heeft zij al jaren haar eigen kantoor, waar ze aan uiteenlopende cliënten rechtsbijstand verleent. Rosan heeft bij uitstek oog voor wat voor de individuele cliënt belangrijk is. “Soms is een lange procedure een doel an sich, maar het kan ook juist in het belang van een cliënt zijn het contact met justitie zo snel mogelijk achter de rug te hebben”.

Cliënten beschrijven Rosan als een betrokken, meedenkende advocaat. Zij is toegankelijk en praktisch. Rosan is ook buiten kantooruren te bereiken, wat veel cliënten erg waarderen.  

Naast haar werk als advocaat is Rosan actief in de provinciale politiek als Statenlid voor Groenlinks.